Cactusvijg zaad olie beter bekend als prickly pear seed oil.


Informatie over cactusvijg zaad olie.

(Cosmetische arganolie bieden we aan in: 40 ml, 80 ml, 100 ml, 125 ml, 250 ml, 1 liter)
(Culinaire arganolie bieden we aan in: 100 ml extra vierge, 250 ml extra vierge, 500 ml, 1 liter)

(Cactus zeep 100 gram, cactus crème 50 ml)

De koudgeperste olie uit de zaden van de cactusvijg is zeer waarschijnlijk het beste schoonheidsproduct dat door moeder natuur is gemaakt. Het is één van de duurste oliën ter wereld én één van de meest begeerde cosmetische producten. Door de rijke samenstelling vermindert cactusvijg zaad olie rimpels, verzacht het de huid en maakt de nagels sterk en gezond.
Het geheim van cactusvijg zaad olie ligt in de unieke samenstelling. De olie is onder andere zeer rijk aan vitamine E (tocoferol), vetzuren (65% linolzuur) en sterolen (79% beta-sitosterol). Vitamine E wordt beschouwd als één van de meest krachtige, biologische antioxidanten en cactusvijg zaad olie bevat hiervan ongeveer 1000 mg/kg. Ter vergelijking, bij arganolie is dat ongeveer 620 mg/kg.

De eigenschappen van Cactusvijg zaad olie

Vermindert (de diepte van) rimpels en herstelt de huid. Bovendien voorkomt het wallen en kringen rondom de ogen. Bestaande wallen en kringen vervagen. Littekens en zwangerschapsstrepen vervagen.
Stimuleert huidvernieuwing / verjonging, de elasticiteit van de huid neemt toe en de huid is beter gehydrateerd.
Versterkt het haar en zorgt voor glans, veerkracht, hydratatie en vermindert haaruitval.

Opuntia ficus-indica.

Cactusvijg zaad olie is gemaakt van de vrucht van de Opuntia ficus-indica. Deze cactus kan vijf meter hoog worden en heeft vrij grote, eivormige vruchten; de cactusvijgen. Het vruchtvlees is rood en zoet, met veel kleine zaadjes. Aan de buitenkant zijn de vijgen in eerste instantie groen en pas als ze rijp zijn, krijgen ze een gele of rode kleur. De schil zit vol met doorns, net zoals de rest van de cactus.

De productie.

Cactusvijg zaad olie is niet zomaar gemaakt. Het is een tijdrovend en ingewikkeld proces. Voor de productie van één liter cactusvijg zaad olie zijn ongeveer één miljoen zaden nodig. Deze zaadjes worden handmatig (door de vrouwen uit de omgeving) uit de vijgen gehaald. Om één liter van deze olie te produceren, hebben ze ongeveer 36 uur nodig. Bijna een hele werkweek dus! De pitten worden eerst gescheiden van de pulp van de vruchten. Daarna worden ze zorgvuldig gewassen en in de buitenlucht gedroogd, om vervolgens koud geperst te worden. Aangezien de pitjes zo hard zijn als kiezelsteentjes, vergt ook dat proces veel tijd en energie

Prijs en kwaliteit.

Cactusvijg zaad olie is een hoogwaardig product dat gewonnen wordt door middel van een zeer arbeidsintensief proces. Het spreekt dan ook voor zich dat u deze olie niet voor een paar euro in de schappen van de supermarkt zult vinden. Aan de andere kant kunnen we ook rustig stellen dat de olie uit de supermarkt veel minder voedende en herstellende ingrediënten bevat dan cactusvijg zaad olie. U heeft er bovendien geen grote hoeveelheden van nodig; een paar druppels hebben al een krachtige werking. Ons advies is dan ook: Probeer onze cactusvijg zaad olie eens. We denken dat u daar geen spijt van zal krijgen!
Hopelijk hebben we uw genoeg informatie gegeven over prickly pear seed oil.

Productie Filmpje van onze prickly pear seed oil